43 % van Vlamingen beweegt minder dan 150 minuten per week. De grens van 150 minuten beweging per week wordt doorgaans gehanteerd om het verschil aan te duiden tussen een sedentair en een actief leven. Een zittend leven is echter nefast voor onze gezondheid!

mei 20, 2019

We stappen thuis de auto in naar ons bureau of naar onze volgende meeting, en passant zetten we de kinderen af aan school en pikken ze achteraf weer met de auto op om ze naar de sportclub te brengen en weer op te halen. Ondertussen blijven onze spieren inactief en verstoren we onze metabole processen, waardoor onder andere de vetafbraak wordt afgeremd en tal van gezondheidsrisico’s toenemen.

Bewegen is dus de boodschap. Ook je mentale gezondheid vaart trouwens wel bij die beweegmomentjes. Wie minimaal een half uurtje per dag beweegt laat niet alleen het hart opveren, maar zorgt ook voor een fitter brein, en veroorzaakt een merkbaar positief effect op zijn stemming. Wie een slechte conditie heeft, maakt 75 % meer kans op het doormaken van een ernstige depressie. Bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

Deelnemen aan Tournée Pédale is dus niet alleen goed voor de verbetering van het leefmilieu waar je dagelijks je tijd doorbrengt, maar heeft ook een onmiddellijk positief effect op je gezondheid.

Zelfs bewegen in een vervuilde omgeving is nog steeds beter dan helemaal niet te bewegen. Maar kies voor je deelname aan Tournée Pédale toch liever een rustige, groene weg. Een rustgevend decor zorgt ervoor dat je sneller ontspant.

Bron: Vlaams instituut gezond leven, De Standaard, prof. dr. Johan Albrecht (Ugent)

Fietsen Actief
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics