Ik ga voor gezonde lucht

 • Timing
 • Inhoudelijk
  • Tournée Pédale

   Schrijf je in

   Inschrijven kan als individu, gezin of groep.

  • Tournée Pédale

   Haal je gratis deelnemerspakket

   Als deelnemer ontvang je een deelnemerspakket. Deze kan je ophalen in het weekend van 27 en 28 april in een lokaal afhaalpunt (info volgt via e-mail).

  • Tournée Pédale

   Neem deel aan Tournée Pédale

   Fiets, stap of neem het openbaar vervoer en laat je wagen zoveel mogelijk aan de kant staan. De actie loopt van 6 tot 26 mei 2019.

  • Tournée Pédale

   Geef je resultaten door

   Je ontvangt in juni een e-mail met praktische info voor je feedback.

  • Tournée Pédale

   Win prijzen

   Alle deelnemers maken kans op een van de superprijzen of op een lokale prijs (1 per gemeente). Heb je het deelnemerspakket opgehaald in april dan vertienvoudigt je kans om te winnen. In juni 2019 worden de prijzen verloot. Meer weten?

 • In 2017 vond het grootste AIRbezenproject ooit plaats. Aan de hand van 11.300 aardbeiplantjes werd de luchtkwaliteit in Oost-Vlaanderen gedetailleerd in kaart gebracht. De resultaten waren niet goed.

  De AIRbezen zijn intussen al lang verteerd, maar het stof is blijven hangen.

  Hoog tijd om zelf actie te ondernemen. Ga met ons de uitdaging aan en laat je wagen drie weken zoveel mogelijk aan de kant staan. Probeer alternatieven uit zoals fietsen, stappen, autodelen of gebruik het openbaar vervoer. Het is niet een kwestie van jezelf iets te ontzeggen, je wint er bij! Je gezondheid, je portemonnee en de luchtkwaliteit gaan erop vooruit.

  Bewuster met de auto omgaan

  Gemotoriseerd verkeer is één van de grote oorzaken van luchtvervuiling: roet, fijn stof, stikstofoxiden,… Gemiddeld verliest elke Vlaming ongeveer één gezond levensjaar door de huidige blootstelling aan fijn stof.

  Uit onderzoek naar ons verplaatsingsgedrag (OVG5.2) blijken recreatieve verplaatsingen (30,49%) belangrijker dan werk- en schoolgerelateerde verplaatsingen (29,24%) of verplaatsingen om te winkelen (24,95%).

  Met Tournée Pédale proberen we jou te motiveren om bewuster met je auto om te gaan. Voor sommige verplaatsingen zal je misschien een wagen nodig hebben, maar voor veel andere verplaatsingen helemaal niet. Probeer tijdens Tournée Pédale zoveel mogelijk de auto te mijden en zoek een alternatief. Samen gaan we voor gezonde lucht.

  Doe mee aan Tournée Pédale en gun je wagen drie weken rust.

  Wees een superheld en red de wereld op jouw manier!

  Tournée Pédale

  Ik ga voor gezonde lucht
  Van 6 tot 26 mei 2019

Een organisatie van

Tournée Pédale is een organisatie van beweging.net Oost-Vlaanderen, CM, AVS regionale televisie, vdk bank en de provincie Oost-Vlaanderen. Het project vloeit voort uit AIRbezen 2017 waarbij de luchtkwaliteit in Oost-Vlaanderen in kaart werd gebracht. Wil je meer weten over het project AIRbezen? Of over de resultaten? Klik dan hieronder.

Schrijf je vandaag al in!

Doe mee aan Tournée Pédale en gun je wagen drie weken welverdiende rust. Ga voor alternatieven: stap op de fiets, ga te voet of neem het openbaar vervoer. Wees een superheld en ‘Make the air clean again’.

Ik doe mee
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics