Vragen?

Én uiteraard de antwoorden.

Waar en wanneer kan ik een deelnemerspakket ophalen?

In het weekend van 27 en 28 april 2019 kan je het deelnemerspakket afhalen in een lokaal afhaalpunt. Hier vind je een overzicht van de verdeellocaties in Oost-Vlaanderen.

Wat als ik het Tournée Pédale deelnemerspakket niet lokaal kan komen ophalen?

Als je het deelnemerspakket niet kan komen afhalen in het lokale afhaalpunt, kan je terecht bij het regionaal secretariaat van beweging.net Midden-Vlaanderen, Korenlei 20, 9000 Gent of bij het regionaal secretariaat van beweging.net Waas en Dender, Nieuwstraat 18A, 9100 Sint-Niklaas. Afhalen kan enkel tijdens de kantooruren van maandag 29 april 2019 tot en met vrijdag 3 mei 2019. De openingsuren zijn op de website van de regionale secretariaten terug te vinden.

Wat houdt de actie in?

Deelnemers aan Tournée Pédale engageren zich om gedurende drie weken zoveel mogelijk verplaatsingen op fossiele brandstoffen te vermijden en te kiezen voor meer duurzamere alternatieven. Het is een persoonlijk engagement. Er is dus geen controle vanuit Tournée Pédale.

Gedurende het ganse traject zal je geregeld nieuwsbrieven ontvangen met tips om je blijvend te motiveren. Na de actie ontvang je een korte vragenlijst over het project.

Hoe neem ik deel aan Tournée Pédale?

Deelnemen kan door je te registreren op deze website. Wie zich registreert kan een Tournée Pédale deelnemerspakket afhalen en maakt kans op mooie prijzen.

Mag ik mijn wagen nog gebruiken?

Tournée Pédale wil mensen laten nadenken over hun verplaatsingsgedrag en hen ertoe aanzetten om de wagen zoveel mogelijk te laten staan. Uiteraard mag je de wagen gebruiken als dit nodig is.

Hoe lang loopt de campagne?

De campagne loopt van 6 mei 2019 tot 26 mei 2019. Gedurende deze drie weken sporen we je aan om je zo duurzaam mogelijk te verplaatsen.

Kan ik mij in de loop van de campagne nog registreren?

Helaas loopt de registratie van deelnemers slechts tot 5 mei. Vanaf 6 mei kan je wel de vooruitgang van het project volgen op onze website en op social media.

Hoe kan ik mijn kansen om een prijs te winnen verhogen?

De kans om te winnen kan met factor 10 verhoogd worden (10x meer kans) indien de deelnemer over een wedstrijdcode beschikt. Deze wedstrijdcode wordt meegegeven aan de deelnemers die het Tournée Pédale deelnemerspakket komen ophalen. Deze wedstrijdcode zal gevraagd worden via het feedbackformulier dat via e-mail verspreid wordt in de eerste week van juni 2019.

Kan ik ook deelnemen buiten Oost-Vlaanderen?

Natuurlijk kan je je ook duurzaam verplaatsen buiten Oost-Vlaanderen maar het project Tournée Pédale beperkt zich tot de provinciegrenzen.

Ik heb deelgenomen aan AIRbezen, moet ik mij nu opnieuw registreren?

Tournée Pédale is dan wel het vervolg van AIRbezen, het betreft echter een afzonderlijke actie. Opnieuw registreren is dus nodig.

Moet ik een e-mailadres hebben om deel te nemen aan Tournée Pédale?

De volledige communicatie van Tournée Pédale verloopt via e-mail. Zonder e-mailadres kunnen wij dus op geen enkele manier communiceren met de deelnemers. Maar dit kan eventueel wel via de persoon die voor jou heeft ingeschreven (mocht je zelf geen e-mailadres hebben).

Moet ik mijn verplaatsingen bijhouden tijdens Tournée Pédale?

Op het einde van het project wordt er gevraagd hoe je je verplaatst hebt tijdens Tournée Pédale. Zo kunnen we inschatten in hoeverre Tournée Pédale een effect heeft gehad. Om deze vraag vlot te kunnen beantwoorden is het handig om een weekoverzicht bij te houden. Hiervoor hebben we een uitprintbare weekkalender ontworpen die je kan downloaden. Je vindt deze hier.

Hoe kan ik mijn verplaatsingen tijdens Tournée Pédale het best bijhouden?

Hou je verplaatsingen tijdens Tournée Pédale eenvoudig en nauwkeurig bij met onze hippe weekkalender. Je kan deze hier downloaden. Zo kan je op een eenvoudige manier je resultaten doorgeven op het einde van het project.

Staat je vraag niet in de lijst?
Neem contact op via mail.

Schrijf je vandaag nog in!

Doe mee aan Tournée Pédale en gun je wagen drie weken welverdiende rust. Ga voor alternatieven: stap op de fiets, ga te voet of neem het openbaar vervoer. Wees een superheld en ‘Make the air clean again’.

Ik doe mee
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics